Ltech AB i Bredaryd - Verktygsservice och verktygssvetsning

Han är lasersvetsningens superambassadör

– Med den här tekniken kan jag skapa svetsprogram som gör lasersvetsningen mer effektiv vilket gör att kostnaden per detalj minskar – och det i sin tur gör att vi kan jobba med produktionssvetsning i större volymer, säger Patrik Karlsson som äger och driver Ltech i Bredaryd.

 

Produktionssvetsning med laser

Han visar ett exempel på en liten fixtur, inte större än en tändsticksask. Med ett svetsprogram, en automati­serad svetsarm och ett rörligt svetsbord är det plötsligt fullt rimligt att gå från lasersvetsning av enstyck och fåstyck till produktionssvetsning av 500 detaljer.

 

Målet, förklarar Patrik, är att så småningom kunna erbjuda ­helautomatiserad produktionssvetsning med laser och palettsystem.
– Ja jag skulle gärna göra serier på 5 000, säger Patrik och ler.

 

Med hjälp av svetsprogram, fixturer och palettsystem kan lasersvetsning gå från fåstycksbearbetning till produktionssvetsning.

Från verktygssvetsning till innovationsprojekt

Det är ingen underdrift att konstatera att Patrik brinner för lasersvetsningens många möjligheter. Hans intresse drev honom att starta Ltech för åtta år sedan – ett engagerat serviceföretag med stor erfarenhet och kunskap inom verktygssvetsning.

 

Men även om verktygs­svetsning är basen så är det innovativa utvecklingsprojekt inom krävande industri som har blivit allt fler under åren. Patrik och hans kollegor på Ltech har lasersvetsat allt ifrån specialinstrument för titthålskirurgi till detaljer för utvecklingsprojekt inom rymdteknik.

Smarta lösningar för finmekanik och elektronik

För lasersvetsning är den optimala svets­metoden, förklarar Patrik, för sammanfogning av riktigt små detaljer inom exempelvis finmekanik, elektronik och kirurgi.


– TIG- och MIG-svetsning är bara att glömma när det gäller små detaljer. Microlasersvetsning är det som krävs om du ska sammanfoga små detaljer med höga krav på funktion, hållfasthet och toleranser.

 

  • Ltech AB

  • Lundavägen 52

    333 71 Bredaryd

  • 072 – 528 04 00
  • Skicka e-post Kopiera e-postadress

Kontaktpersoner

 

Fler blogginlägg

Han är lasersvetsningens superambassadör

– Med den här tekniken kan jag skapa svetsprogram som gör lasersvetsningen mer effektiv vilket gör att kostnaden per detalj minskar – och det i sin tur gör att vi...

  Vi använder cookies. Läs mer »

 

Tack, jag förstår.